De 'Beauty of Circularity': een boeiende installatie van Tarkett tijdens 3daysofdesign
14-06-2024

De 'Beauty of Circularity': een boeiende installatie van Tarkett tijdens 3daysofdesign

Ontdek de ‘Beauty of Circularity’, een texturale, tactiele en meeslepende installatie die de schoonheid van circulair ontwerp en circulaire productie viert. De expo is een samenwerking tussen marktleider in vloerbedekking Tarkett en FranklinTill, een adviesbureau voor de toekomst van design. De collab is een viering van duurzaam ontwerp en van materiaal- en systeeminnovatie dat de langdurige inzet van Tarkett voor circulariteit illustreert. De sensorische en interactieve showcase dompelt bezoekers onder in de circulaire reis van Tarkett en laat hen ontdekken welke veranderingen materialen doorlopen binnen de gesloten kringloopsystemen de internationale vloerenfabrikant.

Beleef een meeslepende materiaalreis
Met de ‘Beauty of Circularity’-expositie, heeft FranklinTill een fysieke versie van de vloerbedekkingsreis van Tarkett gecreëerd. De bezoekers kunnen niet alleen de verandering van materialen in elke fase van het proces zien en voelen, maar ook een unieke audiorondleiding met headsets volgen.

Een ruimte om met elkaar in contact te komen, te discussiëren en te debatteren. 
Verder is het de bedoeling om met de showcase van Tarkett en FranklinTill gesprekken en debatten op gang te brengen rond de topics duurzaamheid, materialen en circulariteit. Naast regelmatige rondleidingen doorheen de expositie organiseert Tarkett daarom ook een serie intieme rondetafelgesprekken die een aantal van de grootste vragen met betrekking tot duurzaamheid en circulariteit voorlegt aan vooraanstaande personen uit de architectuur- en designwereld.

Thomas Leneveu, vice-voorzitter van de Benelux & Carpet Business Unit EMEA: 
Met de 'Beauty of Circularity'-expositie willen we een tactiele, meeslepende ruimte creëren waar bezoekers de circulaire reis op een heel andere manier kunnen ervaren en begrijpen. We willen dat mensen vertragen, zien, voelen en horen hoe materialen in elke fase van de reis een verandering ondergaan. Het gesloten kringloopsysteem wordt hiermee verheven naar iets moois en prettigs op zich.

De inzet van Tarkett voor circulariteit 
Tarkett richt zich op meer doen met minder. De onderneming wil ontwerpen, produceren, verkopen en recyclen op een manier die minder koolstof en minder afval genereert en tegelijkertijd bijdraagt aan meer comfort, een betere gezondheid en meer welzijn - voor mens en milieu. Tarkett EMEA's benadering van circulariteit richt zich op drie pijlers: Design, Materiaal en Circulaire Reis. Dit kader stimuleert Tarkett om voortdurend te innoveren, samen te werken en producten te creëren die gemaakt zijn om opnieuw gemaakt te worden. 

SAVVY x Tarkett: Benelux persrelaties
Bekijk onze andere cases hier.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.