Dentelles: de nieuwe lampencollectie van Atelier Pierre
27-08-2021

Dentelles: de nieuwe lampencollectie van Atelier Pierre

Atelier Pierre stelt voor: Dentelles, een nieuwe lampencollectie die werd geïnspireerd en genoemd naar de papieren kantjes die je vroeger onder elke taart zag. Paulien en Kaat, twee jonge Belgische designers, stonden in voor het ontwerp. De lampen zijn draadloos en dimbaar, geschikt voor binnen en buiten en verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren. Trouw aan zijn duurzame missie, trekt Atelier Pierre ook met Dentelles de groene kaart. Zo is de module van de lamp gemaakt van 100% gerecycleerd polyethyleen en zijn veel onderdelen recycleerbaar en herbruikbaar. Met de reeks lichtobjecten verhoogt het Belgische merk bovendien het designgehalte van zijn uitgebreide en gegeerde collectie unieke leef-accessoires.

Wie herinnert zich nog de papieren kanten onderleggers waarmee bakkers hun taarten destijds een feestelijke toets gaven? 'Dentelles' werden ze genoemd. Ook Lieven en Jenny Vanhalst - de oprichters van het West-Vlaamse familiebedrijf Vanhalst - deden dat in hun patisserie tijdens de jaren 70. Het is naar dit ‘decoratieve papiertje voor banketten’ dat de nieuwe collectie van het Vanhalst-merk Atelier Pierre is genoemd: de lampen hebben immers dezelfde vorm als een groot pak op elkaar gestapelde papieren kantjes. Nostalgie in een modern jasje dus. Twee jonge designers sloegen hiervoor de handen in elkaar: Paulien Callewaert en Kaat Verschueren. Dat het Franse woord ‘elles’ in de naam voorkomt, is dus geen toeval.

Ultieme sfeermakers

In periodes van kleine bubbels, knuffelcontacten en social distancing hebben we allemaal beseft hoe belangrijk gezelschap is en hoeveel nood we er aan hebben. Het is vanuit dit intens verlangen naar samenzijn dat de nieuwe lampencollectie van Atelier Pierre werd ontwikkeld. Paulien en Kaat ontwierpen de ultieme sfeermakers voor bij diners of andere gezellige ontmoetingen in de vorm van stijlvolle en betaalbare tafellampen. De armaturen voelen zich thuis in zowel de woon- als de slaapkamer, maar kunnen evengoed mee naar buiten. Ze zijn draadloos én dimbaar waardoor ze nu al een prijs voor gebruiksgemak verdienen. Opladen gebeurt met een USB-kabel, dimmen doe je met een tikje op de bovenkant van de lamp. Er zijn vier dimniveaus waaronder een slaapstand.

Gerecycleerd én recycleerbaar

De Dentelles lampen zijn verkrijgbaar in drie verschillende groottes en vormen, allemaal hebben ze een crèmekleurige body. De voet is een magnetische ring van licht metaal en bestaat in drie kleuren: zwart, terra en brushed gold. Bij de twee grootste versies kan je de ring verwijderen voor een andere look. Je draait hem af zoals de dop van een fles. Zoals we gewoon zijn van Atelier Pierre is ook deze collectie bijzonder duurzaam. De modules zijn gemaakt uit 100% recycleerbare polyethyleen en zijn onbreekbaar. Verschillende onderdelen kunnen worden gerecycleerd en hergebruikt, uiteraard mits een correcte sortering van het product.

Over Atelier Pierre

Atelier Pierre is de designstudio van het familiebedrijf Vanhalst uit Wevelgem. Omdat traditie en vakmanschap de rode draad vormen doorheen de familiegeschiedenis van het bedrijf en omdat Vanhalst duurzaam ondernemerschap wil promoten, ondersteunt de West-Vlaamse onderneming jonge designers in de ontwikkeling van hun eerste collectie. Creative director Sophie Vanhalst begeleidt dit proces. De designs zijn eenvoudig en fris, decoratief én functioneel tegelijk. Bovendien blinken ze uit in duurzaamheid. Bekende voorbeelden zijn noRdic van Bert Declerq en nijntje Wall Art van Daisy Bohyn.

SAVVY x ATELIER PIERRE: persrelaties.
Meer cases vind je hier.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.