Gezinsconnectie in Residentie OF door Mieke Van Herck Architecten
01-09-2022

Gezinsconnectie in Residentie OF door Mieke Van Herck Architecten

(Ga voor de integrale perstekst naar de Engelse versie van deze pagina)

Voor een gezin uit Keerbergen ontwierp Mieke Van Herck Architecten een residentiële villa die zich als een warme cocon ontplooit aan zijn bewoners. Gezinsconnectie was het codewoord tijdens het ontwerp en de bouw van deze woning. Markante eyecatchers in Residentie OF zijn de bovenverdieping die leest als een luxueuze hotelsuite, de home cinema en het poolhouse. Stuk voor stuk blenden ze in het geheel op de grens tussen landelijke en moderne architectuur.

Op de benedenverdieping werd ruimte gecreëerd om together/apart te koken, een aperitief te sharen, te fitnessen en een filmpje mee te pikken. Hoewel de ruimtes afzonderlijk werden geconcipieerd, is de connectie altijd vlakbij. Zo kenmerkt de tijd die dit gezin met elkaar spendeert zich dan misschien niet in kwantiteit, maar wel in kwaliteit. De bovenverdieping leest dan weer als een luxueuze hotelsuite waar comfort en een ultiem zengevoel centraal staan. De kinderen kregen hun eigen ruimte met eigen badkamer en een boutiquedressing. Extra mooi: in contrast met de strakke landelijke architectuur reflecteren de zuiderse roots van de vrouw des huizes zich in de warme materiaalkeuzes. Denk aan uitgesproken marmers, geborsteld fineer en mozaïektegels in het zwembad. De gevel werd gekaleid en ingevuld met zwarte raamkozijnen en vensters tot tegen het plafond.

SAVVY x Mieke Van Herck Architecten: internationale persrelaties
Bekijk ook onze andere cases.
.
(Fotografie: Annick Vernimmen)

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.