New architectural stories, de nieuwe monografie van architect Bernard De Clerck
13-11-2023

New architectural stories, de nieuwe monografie van architect Bernard De Clerck

Vijftien jaar na de uitgave van zijn eerste boek stelt Bernard De Clerck zijn tweede monografie voor. In ‘New architectural stories’ neemt de Belgische architect je in woord en beeld mee doorheen nieuwe, spraakmakende realisaties.

Van Shrewsbury Road in Dublin, de mooiste en duurste straat van Europa met een verzameling van verschillende historische bouwstijlen, tot de grote parkbossen rond Brugge waar architect Bernard De Clerck al verschillende villa’s heeft gebouwd; het zijn slechts enkele bijzondere projecten die in zijn tweede monografie ‘New architectural stories’ aan bod komen.

Het indrukwekkende oeuvre van de Belgische architect gooit wereldwijd hoge ogen. Dat De Clerck na dertig jaar bouwen, renoveren en restaureren de perfectie heeft bereikt in het neerzetten van tijdloze schoonheid en zich daarbij zonder franjes laat leiden door de omgeving enerzijds en door heel uiteenlopende invloeden uit de geschiedenis van de architectuur anderzijds wordt heel duidelijk in het nieuwe boek ‘New architectural stories’. De tweede monografie van deze meester in architectuur toont ook dat hij zelfs met een succesvolle carrière van meer dan dertig jaar op het palmares nog niet van plan is om stil te blijven staan of in herhaling te vallen.

"We gaan op zoek naar wat er leeft op een toekomstige bouw- of verbouwplaats. Waardevolle aanknopingspunten in de omgeving of de lokale architectuur worden meegenomen om er vervolgens een persoonlijke visie op te geven. Binnen voldoet de woning aan de bouweisen van vandaag en wordt deze afgewerkt van landelijk hedendaags tot high-end urban. De tuin sluit aan bij de architectuur of contrasteert, al naargelang de context, de waarde ervan en de wensen van de bouwheer." (Bernard De Clerck)

In gesprek met de architect
In ’New architectural stories’ beschrijft Bernard De Clerck elke van de geselecteerde projecten. Hij haalt daarbij de geschiedenis aan en geeft de lezer inkijk in de wensen van de opdrachtgevers. Het maakt van deze lijvige monografie een educatief en inspirerend boek dat je inzicht geeft in de creatieve geest die architectuur tot erfgoed verheft.

SAVVY x Bernard De Clerck: internationale persrelaties
Bekijk onze andere cases hier.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.