Ultieme minimalistische verfijning van Minus interieurarchitecten voor Moróro outdoorconcepts
10-05-2022

Ultieme minimalistische verfijning van Minus interieurarchitecten voor Moróro outdoorconcepts

In Krombeke, een dorpje in de Belgische provincie West-Vlaanderen, realiseerde Minus interieurarchitecten de nieuwe thuisbasis van het Belgische outdoormerk Moróro. De headquarters van het designlabel bestaan uit twee gebouwen met gestileerde schuurallures die loodrecht op elkaar georiënteerd en omringd door de natuur het DNA van beide firma’s perfect met elkaar verzoenen.

Jaren geleden tikten Veerle Lapierre en Karel Vanhuyse, de oprichters van Moróro outdoorconcepts, een oude hoeve in Krombeke op de kop. In samenwerking met Minus interieurarchitecten werd de site omgevormd tot de nieuwe thuisbasis van het familiebedrijf. Het Minus-team renoveerde de schuur en realiseerde het interieur en schrijnwerk van het tweede, langgerekt nieuwbouwvolume dat er loodrecht tegenover en met dezelfde brute verfijning het DNA van beide firma’s laat samenvloeien in één boeiend geheel.

Minimalistische stijlbijbel
Dat de som der delen een minimalistische uitkomst geeft, hoeft niet te verwonderen. De interieurarchitecten van het Belgische Minus vulden de voorbije jaren hun palmares immers met ultra uitgepuurde realisaties waarin niets overbodig is, duurzaamheid voorop gaat, elke detaillering tot het uiterste wordt gedreven en waaruit de almachtige liefde voor houtambacht spreekt. Hun signatuur herken je verder aan de toepassing van het box-in-boxprincipe dat voor prachtige doorzichten zorgt, zoals ook duidelijk te zien in de nieuwe headquarters van Moróro. Ook zwevende kastmodules zijn een unieke feature die in het portfolio van Minus terugkeert.

Om dat alles te kunnen verwezenlijken, hebben de interieurarchitecten en meubelmakers van Minus al generatieslang een eigen schrijnwerkatelier. Daar worden out-of-the-boxideeën omgezet in uniek maatmeubilair, maar ook in een eigen designcollectie. Ook karakteristiek voor Minus: de afwezigheid van technieken, en samen daarmee alles wat voor optische ruis kan zorgen, zoals handvaten, deurlijsten en raamkozijnen. Het brengt niet alleen een sfeer van intense rust in de woning, maar het garandeert ook een absolute focus op de outdoorcollectie van Moróro.

Robuuste verfijning
Moróro werd in 2017 opgericht en staat bekend om zijn verfijnde, robuuste ontwerpen met een knipoog naar de Braziliaanse architectuur. Hun eerste outdoorobject ‒ een design vuurschaal die je doorheen het jaar tot ijsemmer of grill kan omvormen ‒ groeide al snel uit tot een internationaal succes.

De warmte die er bij Moróro dankzij de link met Brazilië ingebakken zit, wordt in de nieuwe headquarters weerspiegeld in de materialenkeuzes en een kleurenpalet met roestbruine accenten. Zo werd gekozen voor bronzen kraanwerk en een natuurstenen keukenblok als heuse eyecatcher. Het overweldigende vakantiegevoel krijg je er zo bij. Een mooi voorbeeld van de verregaande detailzucht van Minus zien we dan weer in het volume in notelaarhout dat in de nieuwbouw de keuken van de living scheidt en ook elders in de woning terugkeert. Er werd met man en macht gezocht naar de juiste stam zodat één houttekening zou volstaan om de afstand van vloer tot plafond te overbruggen. De lengte van de eettafel werd dan weer afgestemd op de breedte van de houten wand. De tafel komt uit de designcollectie van Minus en valt op met zijn schroefloze onderstel met loodrecht op elkaar staande benen. De tafel werd op vraag van Moróro volledig gepersonaliseerd en afgewerkt met een kleibruine cementtechniek om te matchen met Paulo, de outdoortweezit uit de collectie van het merk.

En omdat een outdoorlabel de natuur uiteraard altijd binnen handbereik wil, werd de link tussen binnen en buiten behouden door oeverloze maxiraampartijen en door materialen zoals houten latwerk en geborsteld beton zowel buiten als in het interieur te gebruiken. Extra mooi is de monochrome uitstraling van de gerenoveerde burelen en het nieuwbouwvolume waardoor ze als geheel perfect blenden in de omgeving. En wat voor een omgeving. Krombeke mag dan wel een plattelandsdorp zijn in het uiterste westen van het kleine België, nu steeds meer high-end designbedrijven zich in de buurt vestigen, vertegenwoordigt het ook steeds meer de uitzonderlijke kwaliteit waar België voor staat.

(foto's: cafeine)

SAVVY x Moróro / Minus: internationale perscampagne

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.