Maak kennis met designer Tine Loncin en haar 'Vieren' eettafel
16-03-2023

Maak kennis met designer Tine Loncin en haar 'Vieren' eettafel

Tine Loncin is een Brusselse interieurarchitecte, scenografe en designer met een mooi palmares. In haar renovatieprojecten streeft ze ernaar om met een minimum aan ingrepen de ruimte maximaal tot haar recht te laten komen. Ook typerend zijn de eerlijkheid in aanpak en de transparantie van de gebruikte materialen. Het illustreert hoe deze ervaren interieurarchitecte een zeer hedendaagse vormentaal hanteert. Daarnaast lanceert Tine Loncin dit jaar haar 'Vieren tafel'. De metalen tafel heeft aaneengeschakelde tafel- en stoelpoten en ontstond in de zoektocht om de overdaad aan poten op een kleine oppervlakte te vermijden. Vernuftige eenvoud, dat vat de designer en haar werk nog het beste samen.

In Tines zoektocht naar de combinatie van een tafel met vier stoelen die zo weinig mogelijk plaats inneemt, ontwierp ze de ‘Vieren’ eettafel. Het ontwerp is vernuftig omdat de zittingen en het tafelblad één geheel vormen en de tafel- en stoelpoten herleid zijn tot vier steunpunten. Toch is de tafel sterk en stabiel. Vieren is gemaakt uit staal en is in een roestvrije uitvoering ook geschikt voor buitengebruik . Bovendien kan de tafel makkelijk worden gedemonteerd en is ze verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (groot/klein tafelblad, meer/minder zittingen) en kleuren. En ook al werd de vormgeving van deze tafel tot haar essentie herleid, toch is ze genereus. Het design met vloeiende lijnen en aaneengeschakelde rondingen nodigt uit tot verbinding.

Na haar opleiding interieurarchitectuur, volgde Tine Loncin een specialisatie in scenografie en een voortgezette opleiding theaterwetenschappen. De combinatie van conceptueel en inhoudelijk denken keert terug in elk project en ontwerp. Het leidt tot doordachte realisaties waarbij de vorm de functie volgt en tot een stijl die los van alle trends de tijdsgeest weet te capteren. Al sinds het begin van haar carrière streeft Tine naar eerlijkheid en transparantie. Ze doet dat niet alleen in de keuze van materialen en de benadering van ruimte, maar ook in haar relaties en de aanpak van elk project. Elke ingreep, elke keuze voor kleur en elke vormelijke ingreep of materialisatie worden secuur gepleegd met als enige doel de ruimte optimaal tot haar recht te laten komen.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.