Restaurant Maison Colette van Thijs Vervloet verhuist naar nieuwe locatie met een interieur van Grain Designoffice
03-01-2025

Restaurant Maison Colette van Thijs Vervloet verhuist naar nieuwe locatie met een interieur van Grain Designoffice

Op woensdag 8 januari opende restaurant Maison Colette de deuren op een nieuwe locatie. Chef Thijs Vervloet verhuist daarmee zijn sterrenkeuken van de Vijvers in Averbode naar een statige dokterswoning in Westerlo en breidt uit met een privatediningruimte en boetiekhotel. Voor de renovatie van het interieur klopte Vervloet aan bij Grain Designoffice. De interieurarchitecten realiseerden dankzij dit project voor het eerst een hotelinterieur, volgden in het restaurant het traditionele hart van de keuken, vertaalden klassieke grandeur naar de taal van vandaag en ondersteunden zo de chef in zijn droom om de gastronomische beleving naar een hoger niveau te tillen.

Met de verhuis van restaurant Maison Colette naar Westerlo keert Michelinchef Thijs Vervloet terug naar zijn roots. Op een boogscheut van zijn privéwoning vond hij een domein met dokterswoning, waar je vanaf woensdag 8 januari terechtkan in het restaurant met chef’s table, privatediningruimte en boetiekhotel. Het pand werd gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouwvolume. Grain Designoffice boog zich over het interieur. De interieurarchitecten uit Knokke lieten zich daarbij leiden door de klassieke ziel van de chef en zijn traditionele signatuur, putten uit hun eigen referenties en liefde voor mid-century design, vulden aan met vintage accenten en werkten af met fijne details. “Voor mij voelt het als thuiskomen om een klassiek interieur in te tekenen en als een verademing om een zekere sfeer van grandeur te mogen meenemen in een hedendaags interieur”, aldus Nick De Moor van Grain Designoffice.

De Grain-collectie met vintage lichtdesign
Het resultaat is even elegant als mysterieus. Denk weelderige tapijten, intimistische kleuren, accenten in hoogglans, klassiek kraanwerk en dito molures, iconische vintage verlichting en op maat gegraveerde schakelaars die harmonieus opgaan in Grains favoriete keuze om zowel strakke en organische lijnen als ruwe en zachte materialen samen te brengen in een boeiend, modern en tijdloos geheel. Dat de interieurarchitecten uit Knokke een bijzondere liefde voor licht koesteren, wordt ook in deze realisatie duidelijk. Met hun adagium ‘licht is alles’ voorop riepen ze een jaar geleden zelfs een eigen ‘Grain-collectie’ in het leven met een gecureerde selectie van vintage lichtklassiekers. Enkele ervan vonden een nieuwe thuis in Maison Colette, waar ze tot hun recht komen als bijzondere sfeermakers.

Eerste hotelinterieur
Restaurant Maison Colette biedt plaats aan 35 tafelgasten en de chef’s table is er voor kleine gezelschappen van 6 personen. In de privatediningruimte verwijzen zowel de naam ‘Salon Anna’ als de retroaccenten in het interieur naar de grootmoeder – en grote inspiratiebron – van Vervloet. De ruimte biedt plaats aan 20 mensen en doet in haar geheel zelfs eclectisch aan. Tot slot ontgroende Grain zich in het neerzetten van het interieur van het hotel, dat met zijn vijf slaapkamers vintage chic een nieuwe toekomst geeft. “We zijn heel tevreden over het resultaat en dat hebben we mee te danken aan de vrijheid die de chef ons gaf om onze ideeën tot in de kleinste details uit te werken”, aldus Sander Bullynck van Grain Designoffice.

SAVVY x Grain Designoffice: internationale persrelaties
Bekijk onze andere cases hier.

Fotografie: Cafeine en Lieven Dirckx.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.