Gardeco Objects lanceert nieuwe collectie in samenwerking met designer stefan schöning
09-11-2023

Gardeco Objects lanceert nieuwe collectie in samenwerking met designer stefan schöning

Het Belgische Gardeco Objects maakt kunst en design toegankelijk voor een breed publiek. In samenwerking met de Belgische designer stefan schöning lanceert de internationale designfirma nu zijn nieuwe collectie ‘Langkawi’. De reeks antropomorfe sculpturen is geïnspireerd op de maskercultuur en neemt je mee naar de gelijknamige eilandengroep voor de westkust van Maleisië, waar ambachtslieden de objecten eigenhandig uit één blok hardhout snijden. Het resultaat zijn abstracte figuren die zich tot unieke blikvangers kronen in je interieur.

Antropomorf design
Voor de nieuwe designcollectie ‘Langkawi’ lieten het Belgische designlabel Gardeco Objects en Belgisch designer stefan schöning zich inspireren door de rijke maskercultuur in diverse landen en culturen in de wereld, vroeger en nu. De Langkawi-collectie bestaat uit abstracte sculpturen die je in geest en vakmanschap meevoeren naar het gelijknamige Maleisische eiland, waar legenden, mythes en antropomorfisme deel uitmaken van het dagelijkse leven.

De abstracte designobjecten missen doelbewust symmetrie en passen zo bij schönings minimalistische stijl. De figuren laten bovendien toe om als kijker zelf interpretaties en verhalen te maken. Elk stuk uit de Langkawi-collectie wordt met de hand uit één blok Maleisisch hardhout gesneden door bekwame ambachtslieden uit dat gebied. Ook de individuele standaarden zijn nauwkeurig op elk masker afgestemd. De lokale vakmannen waren een ware inspiratiebron voor stefan en hebben samen met het eiland deze collectie gevormd.

Collectie van 5 maskers
De collectie bestaat uit vijf ontwerpen in duurzaam en lokaal ontgonnen hout, die elk een bijpassende naam kregen: Eclipse, Elephant, Offspring, Sunrise en Toucan. Toucan kreeg daarnaast een bronzen limitededitionstuk in twee formaten.

SAVVY x Gardeco: internationale persrelaties
Bekijk onze andere cases hier.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.