Gardeco Objects viert 15-jarig bestaan van ‘The Visitor’ met een gouden randje
02-09-2024

Gardeco Objects viert 15-jarig bestaan van ‘The Visitor’ met een gouden randje

Gardeco Objects viert dit jaar de vijftiende verjaardag van ‘The Visitor’ en doet dat door het iconische beeldje voor de gelegenheid in het goud te hullen. De jubileumeditie is voor de Belgische uitgever van kunst- en designobjecten niet alleen een eerbetoon aan het ontwerp van beeldhouwer Guido Deleu, maar in lijn met de missie van het bedrijf ook een hart onder de riem van lokaal en eerlijk vakmanschap, waar ook ter wereld. Door te kiezen voor het bijna uitgestorven ambacht van het goudkloppen uit Venetië, is de gouden Visitor een speciale uitgave met een gouden randje.

Van België naar Brazilië

Vijftien jaar geleden werd ‘The Visitor’ door de Belgische beeldhouwer Guido Deleu bedacht, maar het ontwerp kwam pas echt tot leven dankzij de samenwerking met Gardeco Objects en het atelier Cores da Terra van Selma Calheira in Brazilië. In het atelier van Calheira worden voormalige cacaowerkers omgeschoold tot professionele keramisten zodat zij opnieuw hun plek vinden op de arbeidsmarkt. Het past perfect binnen Gardeco’s streven naar het ondersteunen van vakmanschap binnen lokale gemeenschappen, waar ook ter wereld.

Ambacht uit Venetië

Om het jubileum van ‘The Visitor’ op een feestelijke manier te vieren, wilde Gardeco Objects het beeldje volledig in goud hullen. Daarvoor trok het bedrijf naar Venetië als extra stop in het internationale productieproces van het design. Het doel? Het bijna uitgestorven ambacht van het goud hameren nieuw leven inblazen. De keuze voor de Italiaanse stad van het water is niet toevallig, aangezien net daar dit zeldzame vakmanschap nog in elke stap van het proces met de grootste zorg en kennis wordt uitgevoerd. Van het minutieuze proces van het omvormen van goud tot delicate blaadjes in de Mario Berta Battiloro-studio tot het vakkundig aanbrengen van het goud op het beeldje door de handen van Elisabetta Mason. Dat Mason zich in Venetië ook ontfermt over de gouddetails op gondola’s maakt haar een absolute referentie.

Zonder opvolgers om de arbeidsintensieve ambacht van het goudkloppen voort te zetten, sluit de Mario Berta Battiloro-studio helaas binnenkort de deuren. De gouden Visitor brengt een laatste eerbetoon aan dit unieke vakmanschap. ​

In 24-karaats goud en witgoud

De nieuwe, limited edition van ‘The Visitor’ is verkrijgbaar in 24-karaats goud en witgoud (100 stuks) en kroont zich zo tot een exclusief verzamelobject. Witgoud wordt ‒ in tegenstelling tot geelgoud ‒ vervaardigd door de mens. Het ontstaat door een legeringsproces en is een combinatie van puur goud en witte metalen zoals zilver of rodium. Bovendien wordt rodium beschouwd als het zeldzaamste en meest waardevolle edelmetaal ter wereld.

Wil je de reis van 'The Visitor' volgen en de ambacht in de ateliers van Venetië van dichtbij zien? Neem een kijkje naar dit filmpje en ontdek meer info: http://www.gardeco.eu/goldentribute

Voor de liefde van mensen

Om het verhaal van teruggeven kracht bij te zetten, doneert Gardeco Objects een deel van de opbrengst van ‘The Visitor’ aan verschillende sociale projecten in het Braziliaanse Bahia. Al deze projecten hebben als doel de levensomstandigheden in de favela’s te verbeteren en de lokale gemeenschap te ondersteunen.

SAVVY x Gardeco Objects: persrelaties
Bekijk onze andere cases hier.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.