Hotelbar C-Bar in Oostende: verborgen zeeparel met japanse allures en zicht op zee.
04-09-2024

Hotelbar C-Bar in Oostende: verborgen zeeparel met japanse allures en zicht op zee.

Naast het casino op de zeedijk van Oostende in België ligt het Andromeda hotel. Na de wellnessruimte in een bad van sereniteit te hebben gedoopt, transformeerde TJIP interieurarchitecten ook de hotelbar. C-Bar kreeg een eigen identiteit en presenteert zich vandaag als een eigenzinnige cocon aan gasten van binnen en buiten het hotel. Het Belgische interieurarchitectenteam vond inspiratie in de Japanse muziekbar en creëerde zo een bijzondere loungebar waar het gesprek primeert en het zicht op zee vast gezelschap is.

Voor wie vanuit hotel Andromeda naar C-Bar wil, start de beleving al aan de deur. De toegang tot de vernieuwde loungebar bevindt zich op de dijk en gaat via een compacte dubbeldeur die de illusie van een straatbeeld opwekt. Eenmaal binnen is de disconnectie met het hotel compleet. Donkergekleurd hout, design in diepe bruin- en purpertinten, gedempt licht en fluwelen draperingen creëren een instant ingetogen sfeer met als enige connectie met buiten het uitzicht op de zee. Ook vanaf het buitenterras op de zeedijk van Oostende werpt C-Bar zich op als een waardige ontdekking. Hidden en heerlijk!

Voor de transformatie van C-Bar vond TJIP interieurarchitecten inspiratie in de Japanse muziekbar. Muziek speelt er weliswaar slechts een begeleidende rol, maar visueel is de link duidelijk. Een bijzondere feature op dat vlak is hoe de bar en tafellampen, geïnspireerd door Japanse houtsnijtechnieken, door Belgische ambachtsmannen eigenhandig tot blikvangers in het interieur werden geshapet. Verder koos het interieurarchitectenteam voor een concept van lage en losse zitmogelijkheden. Het loungegevoel is compleet met de design kuipfauteuils van HAY en de kleurrijke transparante tafeltjes van Miniforms die naar believen geschoven en verplaatst kunnen worden. De gemoedelijke sfeer in C-Bar is ook het resultaat van de keuze voor natuurlijke materialen die na verloop van tijd met hun patine gaan pronken, organische vormen die als een rode draad door het interieur lopen en een goed doordacht lichtplan, dat in intensiteit afneemt volgens het verloop van de dag. Zeven op zeven en van 11 uur tot middernacht kan je in C-Bar terecht voor een goed glas wijn, een cocktail of je favoriete lokale bier.

Verfijning is key in het portfolio van TJIP. Het toont zich onder meer in het subtiele spel van licht en schaduw en de zachte maar krachtige aanwezigheid van textiel. Ook kenmerkend is de mathematische benadering van ruimte. Naast de praktische flow die dat teweegbrengt, zorgt het ook voor een natuurlijk en ongeëvenaard gevoel van harmonie dat je niet meer loslaat.

SAVVY x TJIP: internationale persrelaties.
Bekijk onze andere cases hier.

Fotografie: Alice Mesguich

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.