Van neutrale grijstinten tot rijke aquakleuren: dit zijn de najaarstrends voor jouw interieur
30-09-2024

Van neutrale grijstinten tot rijke aquakleuren: dit zijn de najaarstrends voor jouw interieur

In opdracht van Tarkett, specialist in vloer- en wandbekleding, geeft de Nederlandse trendforecaster Monique van der Reijden de drie belangrijkste kleurentrends mee voor dit najaar. Natuurlijke materialen en zachte texturen staan daarbij centraal. De herfst van 2024 staat helemaal in het teken van warmte, comfort en de terugkeer naar de natuur in huis. Deze trends worden ook weerspiegeld in de nieuwe collecties van Tarkett, die gevuld met duurzame vloeren en op maat gemaakte vloerkleden bijdragen aan een warme en uitnodigende sfeer in je interieur.

Iedereen blauw
In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn belangrijker dan ooit zijn, brengt de woontrend ‘Flow of Water’ de kracht van natuur en water naar binnen. Met blauw als accentkleur, geïnspireerd door natuurlijke waterbronnen, brengt deze trend instant rust en frisheid in het interieur.

Nieuwe trendkleur Teal
De DESSO Asteranne,Canvas Weave en Touch Xtra tapijten van Tarkett bieden een scala aan blauwtinten aan. Van hemelsblauw tot de nieuwe trendkleur Teal. Een natuurlijke flow doorheen het interieur van je huis brengen kan ook met organische vormen. Zo vind je in de DESSO Lush tapijtencollectie van Tarkett rustige tinten terug, weliswaar met een kwinkslag dankzij de speelse vorm van het tapijt. Het dessin van het DESSO Canvas Weave vloerkleed doet zelfs denken aan de structuur van zandstranden en natuursteen.

Oost west, thuis best
Wil je dit najaar reizen zonder je huis te verlaten? Dan zet je best koers richting de ‘Global Nomad’ trend. Geïnspireerd door authentieke, etnische culturen en ambachten van over de hele wereld brengt deze trend met zijn kleuren en textuur een warme sfeer in je interieur. Denk aan harige en hoogpolige vloerkleden, handgemaakte dessins en zachte vezels zoals wol en jute. Ook het amberkleurige tapijt met een organische structuur uit de DESSO Flagstone collectie past mooi binnen deze trend. Naast warm geel zijn ook terra en groentinten nieuwe favorieten. Zo kan je de warmte van exotische bestemmingen tijdens het koudere seizoen in huis halen met een terrakleurige versie van de DESSO Lush: een kamerbreed tapijt dat met zijn kleur en structuur een mediterraans tintje aan het interieur toevoegt. Een ultieme match voor deze kleuren en textuur is een vloer in donker hout. Met de PVC vloer Elegance Rigid 55 Delicate Oak Brown geef je deze volledige trend een plek in huis.

Very demure
De ‘Neutral Grey’ trend draait om rust en eenvoud, met een focus op ingetogen grijstinten die een serene en monochrome sfeer in huis brengen. Deze minimalistische woonstijl creëer je ook met natuurlijke materialen zoals hout, leemstuc en beton en kan je afwerken met het DESSO Lush tapijt- en vloerkleed van Tarkett in kleur 9107, dat grijstinten combineert met details in blauw en oranje. Het vloerkleed heeft een neutrale, aardse tint en een unieke boucléstructuur, met een ‘gedraaid twill’ effect dat zorgt voor een subtiele organische uitstraling.
De DESSO Shades collectie, met haar verweerde industriële betonlook, biedt dan weer een mooie aanvulling binnen deze trend. Dit slijtvaste tapijt kan zowel kamerbreed als op maat worden gemaakt. Dankzij de praktische en verweerde structuur versterkt het de natuurlijke uitstraling van je interieur.

SAVVY x Tarkett: Benelux persrelaties
Bekijk onze andere cases hier.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.